top of page

AS 2023 site Group

Public·67 members

Мій шлях до навчання в Польщі

Коли я вперше задумався про переїзд, то це було зовсім не через бажання «жити за кордоном», а через те, що вдома я ніяк не міг визначитися з напрямом навчання.

8 Views

Я кілька років тому стояв перед вибором і чесно скажу — хвилювався навіть більше, ніж варто було. Мені тоді здавалося, що переїзд у нову країну, навіть таку близьку до України, це щось неймовірно складне, що я точно десь накосячусь у документах або не здам іспити. Але потім почав спілкуватися з людьми, які вже пройшли цей шлях, і зрозумів, що все не так страшно, якщо мати під руками чітку інформацію. Особливо коли мова йде про систему освіти, яка має свої етапи й особливості — дошкільна, початкова, середня та вища. Мене вразило, що діти там реально швидко звикають до навчання, бо середовище доволі спокійне, а вимоги при цьому зрозумілі. Коли обирав університет, я перечитав купу сайтів, але найбільш корисним для мене виявилося те, що я використовую й досі — освіта в польщі для українців. Завдяки цьому я зумів розібратися, які документи важливі саме для іноземців, які міста краще підходять для студентського життя, як працює вступ на різні спеціальності та як виглядає процес адаптації на перших порах.

bottom of page